Nieuwsflash: Complexe vennootschapsstructuren: holdings (d.d. 14/03/2024)

Nieuwsflash: Complexe vennootschapsstructuren: holdings (d.d. 14/03/2024)


 
 
 

Weergave van complexe vennootschapsstructuren 

Beste partner, 

Maak kennis met onze nieuwste functie: een duidelijke schematisch overzicht van het zakelijk vermogen. Denk bijvoorbeeld aan holdingstructuren. 

Om deze structuur duidelijk weer te geven en de hiërarchie tussen verschillende bedrijven te verduidelijken, hebben we een schematisch overzicht gemaakt dat je kan vinden in onze webapplicatie op de ‘wie ben ik pagina’ bij vennootschappen. Door te klikken op bovenliggende vennootschappen kun je de onderliggende dochters weergeven.

De hiërarchie wordt van boven naar beneden gelezen, zoals beschreven staat. Deze verschijnt wanneer je met je muis over de eigendomsverdeling beweegt. Zo bezit Vanessa Stroeykens 100% van de aandelen in haar managementvennootschap, die op haar beurt weer "submanagement" bezit, ook weer volledig in handen van Vanessa.


In de aandeelhoudersstructuur lezen we ook van boven naar beneden. In dit voorbeeld is de aandeelhouder van Sportverkoop BV de Burgerlijke Maatschap Stroeykens Peters. De aandeelhouders van BM Stroeykens Peters zijn Vanessa en Jan, elk met 50% in vruchtgebruik. 

Om de schematische weergave te bekomen zoals in bovenstaand voorbeeld hoef je geen specifieke acties te ondernemen. De correcte ingave van de eigenaars bij de zakelijke bezitting volstaat. 


Nog vragen of bemerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren! 


Met vriendelijke groet,


Het myFaro team