Nieuwsflash: Wijzigingen in datakoppelingstemplates voor Baloise Vie Luxemburg en NN (d.d. 30/01/2024)

Nieuwsflash: Wijzigingen in datakoppelingstemplates voor Baloise Vie Luxemburg en NN (d.d. 30/01/2024)


 
 
 

Wijzigingen in datakoppelingstemplates voor Baloise Vie Luxemburg en NN 

Beste partner, 

Via deze weg willen we jullie graag informeren dat er enkele kleine wijzigingen zijn uitgevoerd die een impact hebben op de verwerking van de databestanden van Baloise Vie Luxemburg en NN.  

Datakoppelingstemplate: 'Baloise Vie Lux Fondsen

Voor Baloise Vie Luxemburg gaat het om de wijziging van de datumnotering die van toepassing is bij het verwerken van de eenheden die een eindklant heeft van een bepaald fonds binnen een beleggingsverzekeringscontract. Deze datum stond genoteerd in een Amerikaanse datumnotering (maand-dag-jaar bv. 12-31-2023) i.p.v. de Europese datumnotering (dag-maand-jaar bv. 31-12-2023). Hierdoor kon myFaro de eenheden niet goed wegschrijven. Daarom is er nu intern een wijziging gebeurd en zetten wij de datums automatisch om van Amerikaans naar Europees formaat zodat deze juist verwerkt kunnen worden. U hoeft zelf dus hiervoor niets aan te passen. Wel raden wij u aan uw recentste databestand van deze verzekeringsmaatschappij nogmaals op te laden en te verwerken, zodat u zeker bent dat uw eindklanten hun dossier correct staat. 

Datakoppelingstemplate NN 1 - verzekeringen (portfolio)

Voor NN gaat het om een wijziging in de data die ze delen aangaande de premie van een contract. Voortaan levert NN de verdeling van de jaarpremie aan over de verschillende mogelijke dekkingen: leven, overlijden, invaliditeit en premievrijstelling. Klanten zullen dus voortaan in detail kunnen zien welk deel van hun jaarlijkse premie een specifieke waarborg herbergt. Om ook deze informatie correct weer te kunnen geven, raden we jullie aan om uw recentste databestand van deze verzekeringsmaatschappij nogmaals op te laden en te verwerken, zodat u zeker bent dat uw eindklanten hun dossier correct staat. 

Uiteraard blijven wij ter beschikking voor jullie vragen! 

Met vriendelijke groet,


Het myFaro team