Nieuwsflash: webapp, plug-in en mailchimp (d.d. 29/04/2023)

Nieuwsflash: webapp, plug-in en mailchimp (d.d. 29/04/2023)

Onze nieuwste ontwikkelingen 

Beste myFaro gebruiker,

In deze campagne willen we jullie informeren aangaande de nieuwste ontwikkelingen binnen myFaro. Met deze nieuwigheden zetten we in op een verhoogde klanteninteractie, een efficiëntere dataintegratie en een verbeterde commerciële werking via het uitsturen van campagnes.

Til jouw klantgesprekken naar het volgende level

De vernieuwde interface laat toe om het klantengesprek visueel vorm te geven. Na het doorlopen van het registratieproces krijgt de cliënt ook een eigen login waarmee hij makkelijk zijn gegevens kan invullen en documenten kan opladen. Zodra de nodige informatie opgeladen is op myFaro door de klant, geeft de applicatie een overzicht van het gezinsvermogen. In één oogopslag is duidelijk welke financiële onderwerpen de cliënt belangrijk vindt en wat de verwachtingen hier rond zijn. Zo kan jij als adviseur gericht inspelen op topics gaande van fiscale optimalisatie en pensioenopbouw tot overlijden en invaliditeit. Doordat het vermogen goed in kaart is gebracht, kan de klant direct zien waar er nog inspanningen nodig zijn om tegemoet te komen aan de gestelde verwachtingen. De applicatie stelt ook gerichte oplossingen voor wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een pensioenkloof of onvoldoende bescherming bij werkonbekwaamheid. 

We geven je al graag een voorproefje via  deze video



Efficiënt ophalen van informatie 

Om het opladen van data te vergemakkelijken heeft myFaro een nieuwe plug-in ontwikkeld die je toelaat direct de juiste gegevens op te halen zonder dat het vereist is om afzonderlijk te surfen naar mypension en mycareer. Dit laat ons ook toe om direct de juiste informatie te verzamelen om de berekening van de 80%-regel uit te voeren conform met de circulaire nr. 33 van 31 maart 2022

In deze video  (3min) kan je zien hoe dit in zijn werk gaat.



Gepersonaliseerde mails uitsturen 

Vandaag sturen verzekeringskantoren vaak nog manueel mails uit naar hun klanten. Dit laat slechts in beperkte mate personalisatie toe. Daarom heeft myFaro sinds kort een koppeling met Mailchimp die toelaat om specifieke klantsegmenten op een gepersonaliseerde manier te benaderen. Heeft Baloise bijvoorbeeld bekendgemaakt hoeveel de winstdeelname zal bedragen dit jaar? Dan laat Mailchimp jou toe om deze klanten met een paar drukken op de knop persoonlijk op de hoogte te brengen. Verder helpen de campagnes ook met het in orde brengen van de administratie. 

Mail bijvoorbeeld alle klanten waarvan het beleggingsprofiel ontbreekt, de identiteitskaart vervallen is, het compliancedossier nog niet ondertekend is enzovoort. Tot slot kunnen mailcampagnes ook een commerciële rol spelen door klanten te benaderen via mail die nog geen IPT of VAPZ hebben of nog niet aan pensioensparen doen. Kortom, voor alle actiepunten die myFaro weergeeft in haar dashboard kan je gerichte campagnes gaan opzetten. Zo bouw je aan betere klantrelaties, een vereenvoudigde administratie en jouw commerciële doelen! 

Ga ook aan de slag met mailchimp via deze instructievideo.



U kan ons steeds bereiken via info@myfaro.be voor meer informatie. 


Met positieve groeten

Het myFaro-team