Nieuwsflash: Rapporteren van historische rendementen (d.d. 13/12/2023)

Nieuwsflash: Rapporteren van historische rendementen (d.d. 13/12/2023)


 
 
 

Rapportering van rendementen 

Beste partner, 

MyFaro is oorspronkelijk ontwikkeld als een financiële planningstool, maar we hebben geluisterd naar jullie wensen en onze rapportagemogelijkheden verder uitgebreid en blijven dit ook doen. De nieuwste toevoeging is de optie om historische portefeuillewaardes in te voeren in de webapplicatie. Dit brengt met zich mee dat de evolutie van de portefeuille in één oogopslag zichtbaar is voor de eindklant. 

Praktijkvoorbeeld

In een praktisch voorbeeld, waarbij we een spaarverzekering (vrij sparen) invoeren, laten we u zien hoe u hiermee aan de slag kunt gaan. We leggen concreet uit welke gegevens nodig zijn om tot een correcte berekening te komen. 

Kantooropties

Daarnaast laten we u ook zien hoe u op kantoorniveau kan bepalen welke rendementen worden weergegeven voor de eindklant. U heeft de keuze om geannualiseerde rendementen en/of het rendement van het huidige jaar te tonen. Verder bieden we mogelijkheden om de benodigde gegevens automatisch binnen te halen via de "foto maken" opties. Hierbij neemt MyFaro elke maand op een vast moment de waarde op in de historiek, of u kunt de waarde automatisch laten bijwerken bij het opladen van maatschappijbestanden.

Bedachtzaamheid 

Als u systematisch rendementsrapportage wil integreren in uw kantoor, raden we u aan om dit geleidelijk op te bouwen per dossier en per polis. Het is immers belangrijk om de werking van de historiek goed onder de knie te krijgen voordat u het eindresultaat kan delen met de eindklant. Zo bent u ervan verzekerd dat de eindklant enkel correcte rendementen ziet en er geen misverstanden kunnen ontstaan. Om deze reden hebben we het ook mogelijk gemaakt om de rapportage van de historiek uit te schakelen op dossier- en zelfs polisniveau. 

Wie graag wil starten met het weergeven van de historiek, doet dat best door onderstaande kantooropties aan te vinken: 



Klik hier voor een gedetailleerde video

Vragen, opmerkingen of nood aan een opleidingsmoment? Aarzel niet om ons te contacteren!